Skip to main content
20 min

Eklēri ar Muubi karameļu krēmu

Pagatavošana:

Vispirms gatavo mīklu. Pienu, ūdeni, cukuru, sāli un sviestu uzvāra katliņā. Noceļ no uguns un, enerģiski maisot pievieno izsijātus miltus. Turpinot maisīt, masu karsē vēl 1-2 minūtes, līdz tā veļas kamolā. Tad masu atdzesē un pa vienai iemaisa olas. Mīklai jābūt spīdīgai. Saglabājot formu, ar konditorejas maisiņa palīdzību mīklu izspiež uz cepamā papīra garenu cepumu veidā. Cep cepeškrāsnī 180 °C 25-30 minūtes, līdz eklēri ir gatavi. Atdzisušus pilda ar Muubi un saldā krējuma krēmu. Dekorē ar izkausētu šokolādi un drupinātiem riekstiem.

Sastāvdaļas mīklai:

Milti 125 g
Piens 100 ml
Ūdens 100 ml
Cukurs 10 g
Sviests 80 g
Olas 4 gab.
Sāls šķipsna

Sastāvdaļas pildījumam:

Muubi 4 ēdk.
Saldais krējums 200 g

Sastāvdaļas dekorēšanai:

Piena šokolāde
Drupināti rieksti